Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Dopraw puree z dyni cynamonem, imbirem, gałką, dodaj miód, gruszkę i masło orzechowe, zblenduj na mus. Dodaj szczyptę soli dla podbicia smaku. Teraz układamy efektowne warstwy: na spód szklanki wyłóż połowę powstałego musu dyniowego, kolejna warstwa to serek homo potem musli, reszta musu, a na wierzch pozostałość serka homo. Obsyp wierzch cynamonem lub granolą i gotowe!
Piekarnik nagrzewamy do 200 C, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dynię myjemy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy łyżką pestki i odcinamy ogonek. Gotowe warzywa układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok 40 minut.,
Gotową dynię studzimy i blendujemy.
Przepis na puree z dyni: - dynia Hokkaido - szczypta soli Piekarnik nagrzewamy do 200 C, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dynię myjemy i przekrawamy na pół. Wyjmujemy łyżką pestki i odcinamy ogonek. Gotowe warzywa układamy na blasze skórką do góry i pieczemy ok 40 minut. Gotową dynię studzimy i blendujemy.
Dodaj komentarz