Pyszne danie z wyśmienitym i oryginalnym sosem. Można podawać je jako samodzielne danie lub np. z ryżem. W każdej wersji będzie smakowało rewelacyjnie.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy. Cebulę siekamy i podsmażamy w rondelku. Dodajemy do niej mięso, wlewamy wino i bulion. Dusimy ok. 20 minut.
Mięso wyjmujemy i wykładamy na talerze. Z winogron usuwamy pestki. Do wcześniej otrzymanego sosu dodajemy winogrona i dusimy 5 minut. Dodajemy tymianek i śmietankę Łaciatą.
Zagotowujemy i doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sokiem z cytryny. Sosem polewamy mięso. Całość ozdabiamy posiekaną natką pietruszki.
Jeśli sos nie uzyska satysfakcjonującej konsystencji, można go zagęścić mąką lub skrobią ziemniaczaną.
Dodaj komentarz