Kuskus z melonem

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl. kuskusu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka miodu
  • ¼ melona

Przygotowanie

Krok 1

Kuskus zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o pół centymetra. Odstawić na 5 minut.



Krok 2

Wymieszać jogurt naturalny z cynamonem i miodem. Dodać do kuskusu i dokładnie wymieszać.



Krok 3

Dodać pokrojonego w kostkę melona i jeszcze raz wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.