Lasagne na zielono

Przepis na lasagne ze szpinakiem i pomidorkami. Propozycja na kolację dla przyjaciół.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 12 płatów makaronu lasagne
  • 200 g szpinaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g sera żółtego Królewski z Kolna Mlekpol
  • 120 g mozzarelli Mlekpol
  • 2 jajka
  • 200 g serka śmietankowego Łaciaty z czosnkiem
  • pomidorki koktajlowe
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ustawiamy temperaturę piekarnika na 180˚C.



Krok 2

Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Przekładamy do miski, dodajemy posiekany szpinak, jajka, serek i pomidorki koktajlowe pokrojone w kosteczkę. Przyprawiamy sola i pieprzem.



Krok 3

Płaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie do uzyskani konsystencji al dente.



Krok 4

W naczyniu żaroodpornym układamy partiami makaron oraz farsz ze szpinaku i sera. Całość posypujemy starta mozzarellą i żółtym serem. Na brzegach możemy umieścić pozostałe pomidorki koktajlowe.



Krok 5

Pieczemy pod przykryciem 30 minut. Zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.