Przepis na lasagne ze szpinakiem i pomidorkami to idealna propozycja na kolację dla przyjaciół.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ustaw temperaturę piekarnika na 180˚C.
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Przełóż do miski, dodaj posiekany szpinak, jajka, serek i pomidorki koktajlowe pokrojone w kosteczkę. Przypraw solą i pieprzem.
Płaty makaronu ugotuj w osolonej wodzie, aż do uzyskania konsystencji al dente.
W naczyniu żaroodpornym układaj partiami makaron oraz farsz ze szpinaku i sera. Całość posyp startą mozzarellą i żółtym serem. Na brzegach możesz umieścić pozostałe pomidorki koktajlowe.
Piecz pod przykryciem 30 minut. Zdejmij pokrywkę i piecz kolejne 10 minut. Smacznego!
Dodaj komentarz