Przepis na lasagne ze szpinakiem i pomidorkami. Propozycja na kolację dla przyjaciół.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ustawiamy temperaturę piekarnika na 180˚C.
Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Przekładamy do miski, dodajemy posiekany szpinak, jajka, serek i pomidorki koktajlowe pokrojone w kosteczkę. Przyprawiamy sola i pieprzem.
Płaty makaronu gotujemy w osolonej wodzie do uzyskani konsystencji al dente.
W naczyniu żaroodpornym układamy partiami makaron oraz farsz ze szpinaku i sera. Całość posypujemy starta mozzarellą i żółtym serem. Na brzegach możemy umieścić pozostałe pomidorki koktajlowe.
Pieczemy pod przykryciem 30 minut. Zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 10 minut.
Dodaj komentarz