Łazanki kresowe z makiem

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g czarnego maku
  • 300 ml mleka Łaciate
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kardamonu
  • garść migdałów
  • garść moreli
  • garść suszonych śliwek
  • 6 łyżek skórki pomarańczy
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 500 g makaronu łazanki

Przygotowanie

Przygotowanie:

Do garnka wlać mleko, dodać cynamon, kardamon i zagotować. Wsypać mak i gotować mieszając do momentu aż mak zaabsorbuje całe mleko. Zmielić mak 2-3 razy. Gotowy mak wymieszać w misce z posiekanymi bakaliami, migdałami i miodem. Do gotowej masy dodać ugotowane łazanki. Ponownie wymieszać i podawać na ciepło lub zimno.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.