Łazanki z kapustą i kurkami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 250 g makaronu łazanki,
  • 20 dag kapusty kiszonej,
  • 50 dag kurek,
  • 1 cebula,
  • sól, pieprz,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Kurki myjemy, większe kroimy na mniejsze części, a małe zostawiamy w całości. Cebulę kroimy w kostkę i wraz z kurkami smażymy na oleju aż kurki zmiękną. Kapustę kiszoną odciskamy z soku, i gotujemy do miękkości.Kapustę kroimy na mniejsze części i dodajemy podsmażone kurki. Farsz doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron mieszamy z farszem i podsmażamy na kilku łyżkach oleju,często mieszając.



Wskazówki

Zamiast kurek do łazanek możemy użyć pieczarek

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.