Łazanki z kurczakiem

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Papryka słodka mielona
  • Pieprz ziołowy
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny
  • 200 g makaronu łazanki
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Ser żółty do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, oczyścić i pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć kurczaka na rozgrzanej oliwie, następnie podlać wodą i dusić około 30 minut na małym ogniu pod przykryciem.



Krok 2

Przyprawić do smaku, dodać śmietanę.



Krok 3

Łazanki ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.



Krok 4

Mąkę dokładnie rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i dodać do sosu, zagotować. Dodać do sosu łazanki, wymieszać i przesmażyć przez chwilę.



Krok 5

Podawać posypane startym żółtym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.