Leczo z dodatkiem cielęciny

Szybkie, pyszne, szczególnie proste i zdrowe leczo z dodatkiem chudziutkiej cielęciny to danie, które znajdzie wielu zwolenników, a nawet fanów. Idealnie nadaje się na szybką kolację lub obiad - zwłaszcza w upalne dni. Potrawa lekkostrawna i przepyszna.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 czerwone papryki,
  • -1 cebulka dymka,
  • -400 g cielęciny,
  • -3 łyżki oliwy,
  • -1 cukinia,
  • -1 natka pietruszki,
  • -½ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Podsmażamy pokrojoną w paski cielęcinę na oliwie przez 20 minut na niedużym ogniu, następnie dodajemy drobno posiekaną cebulę.



Krok 2

Kroimy paprykę, po czym dodajemy ją do cielęciny, dolewamy 1/2 szklanki wody i dusimy 20 minut pod przykryciem. Dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy przez kolejne 15 minut.



Krok 3

Danie posypujemy pokrojoną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.