Pikantne śledzie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g śledzi w oleju
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 60 g sera Ostdamer Mlekpol
  • ½ pęczka koperku
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 papryczka chili

Przygotowanie

Przygotowanie:

Osuszyć śledzie z nadmiernego oleju i pokroić na małe plastry (ok. 2 - 3 cm długości i ok. 1 cm szerokości). Posiekać w kostkę cebulę i ogórki, dodać ketchup, pokrojoną papryczkę chili i miód i wymieszać. Na drobnych oczkach zetrzeć ser. Plastry śledzi zanurzyć w pikantnym sosie i zawekować. Podawać posypane startym serem i koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.