Leczo z papryką i kalarepką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 młode kalarepki
  • 1 papryka zielona
  • ½ papryki pomarańczowej
  • 1 cukinia zielona
  • 2 cukinie żółte
  • 40 dag kiełbasy śląskiej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 40 dag pomidorów z kartonu bez skórki
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepki obrać, pokroić w kostkę i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 2

Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać paprykę, podsmażyć. Następnie dodać cukinię i wszystko razem chwilę poddusić. Przełożyć do garnka, połączyć z kalarepką.



Krok 3

Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę bez osłonki, wsypać do garnka z warzywami, dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup. Wlać odrobinę wody i dusić do miękkości. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.



Wskazówki

Leczo podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.