Leniwe na słodko

Wiosenna rozkosz na talerzu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • Sól do smaku
  • 150 g serka homogenizowanego Rolmlecz truskawkowy
  • Opcjonalnie maliny

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włóż twaróg. Dodaj jajko i sól. Wymieszaj składniki by się połączyły.



Krok 2

Blat podsyp mąką pszenną. Wyłóż wcześniej przygotowany twaróg. Dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną. Zagnieć składniki formując kulę. Uformuj z ciasta rulon, następnie rozpłaszcz go delikatnie. Krój w ukośne paski.



Krok 3

Gotuj w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia. Przełóż gotowe leniwe do miseczek. Podawaj z serkiem homogenizowanym oraz malinami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.