Letnia sałatka z arbuzem, brzoskwinią i śmietanką

Arbuz to idealna przekąska na lato, gdyż jest bardzo orzeźwiający. Sałatka pełna jest smaku i witamin.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -połowa arbuza
  • -4 brzoskwinie lub 2 opakowania brzoskwiń w puszce
  • -Śmietanka Łaciata 30% (schłodzona)
  • -kilka listków świeżej mięty

Przygotowanie

Krok 1

Od połowy arbuza odkrawamy łupinę, następnie kroimy go w plastry, a potem w drobniejszą kostkę.



Krok 2

Teraz myjemy i obieramy brzoskwinię ze skórek, po czym kroimy w kostki wielkości kostek z arbuza. Kiedy zmieszamy ze sobą owoce odstawiamy je i zabieramy się za ubijanie śmietanki Łaciatej.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywną pianę, nakładamy na owoce i dekorujemy kilkoma listkami świeżej mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.