Kisiel arbuzowy

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży kawałek arbuza
  • ½ szkl. wody
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Z arbuza usunąć dokładnie wszystkie pestki i zmiksować (tak aby było 1,5 szklanki musu arbuzowego).



Krok 2

Przelać do rondelka, dodać ¼ szklanki wody oraz miód. Dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia.



Krok 3

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałej ¼ szklanki wody i dodać do gotującego się musu arbuzowego. Gotować 2 minuty cały czas mieszając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.