Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem na puch, dodać szpinak następnie mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. Wlać ciasto do formy 23cm i piec do suchego patyczka w temperaturze 180st. Przekroić na 2 blaty
Połowę Truskawek pokroić w kostkę, 2 galaretki rozpuścić i jak ostygnie wrzucić truskawki. Tężejącą wlać na blat szpinakowy
500 ml Śmietanki30% łaciate wlać do wysokiego naczynia, wrzucić 500g serka mascarpone, cukier puder do smaku i ubić na sztywno. Do ubitej masy serowej wlać rozpuszczoną białą czekoladę. Wlać na 2 blat szpinakowy.
Truskawki podgotować , zblendować i wsypać galaretkę, wymieszać. Tezejący mus wlać na warstwę serową. Gotowe
Biszkopt szpinakowy -galaretka z truskawkami -biszkopt szpinakowy -masa serowa-mus truskawkowy
Dodaj komentarz