Lody bananowe

Lody o wspaniałym śmietankowo-bananowym smaku, które zyskają wielu wielbicieli.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −100 ml śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • −100 ml mleka
  • −80 g cukru
  • −250 g banana
  • −listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

200 g bananów miksujemy wraz ze śmietanką Łaciatą (schłodzoną), mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem.



Krok 2

Całą masę przekładamy do maszynki do lodów na około 30-40 minut. Jeśli nie posiadamy maszynki do lodów, całość mrozimy, mieszając co 30 minut przez pierwsze 3 godziny.



Krok 3

Gotowe lody przekładamy do miseczek, dekorujemy kawałkami bananów oraz listkami mięty.



Wskazówki

Śmietanka powinna być dobrze schłodzona.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.