Maliny i sernik to doskonałe połączenie smakowe, a podane w foremce od babeczek zachwycą naszych gości.
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
W misce ucieramy cukier puder, twaróg, jajka oraz wanilię. W rondelku podgrzewamy mleko. Gdy mleko jest już gorące, dolewamy je do utartej masy, cały czas miksując. Całość ponownie przelewamy do rondla i podgrzewamy w celu uzyskania kremu.
Gęstą masę pozostawiamy do przestygnięcia. Ubijamy na sztywno śmietankę Łaciatą z dodatkiem soku z cytryny. Łączymy masę z ubitą śmietanką Łaciatą. W osobnym naczyniu rozdrabniamy maliny, które następnie dodajemy do masy wraz ze śmietanką Łaciatą.
Gotową masę sernikową przekładamy do foremek i dodajemy pokruszone ciasteczka owsiane.
Lody pozostawiamy do schłodzenia przez kilka godzin. Przed spożyciem wyjmujemy z foremek.
Maliny możemy rozdrobnić widelcem, bądź używając blendera.
Dodaj komentarz