Idealne danie do zaserwowania gościom podczas sezonu grillowego. Pięknie się prezentuje i wybornie smakuje. Łopatka wieprzowa z grilla, podana z lekką sałatką i pysznym, kremowym sosem - pycha!
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Łopatkę wieprzową nacieramy solą i paprykami w proszku wymieszanymi uprzednio z oliwą. Odstawiamy na godzinę.
Pomidory kroimy w plasterki. Ogórka kroimy w słupki. Myjemy i osuszamy sałatę. Cebulę kroimy w plastry.
Łopatkę grillujemy na rozgrzanym ruszcie na rumiano z obu stron. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu.
Na talerzu kładziemy sałatę, na to pokrojoną łopatkę, pomidora, ogórka i cebulę. Całość polewamy sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz