Łosoś caprese z pesto

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki pesto
  • 1 pomidor
  • 4 łyżki tartego sera mozzarella Mlekpol

Przygotowanie

Przygotowanie:

Łososia podzielić na 4 porcje. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku, skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 15 minut, następnie posmarować łososia zielonym pesto, dodać plasterki pomidora, posypać tartym serem. Piec przez 18 minut w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200 °C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.