Łosoś w bazyliowej marynacie

To danie to bardzo szybka i smaczna przekąska. Łosoś jest mięciutki i soczysty, i praktycznie „robi się sam”. Idealne danie dla zapracowanych, zabieganych osób.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 30 g masła Łaciate
  • 1 łyżka czosnku w proszku
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 4 plastry cytryny
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Dokładnie mieszamy czosnek, bazylię i sól w małej miseczce, a nastęnie nacieramy nimi filety z łososia. Rozpuszczamy masło na patelni na średnim ogniu.



Krok 2

Smażymy łososia w maśle, aż lekko się zarumieni przez ok. 5 minut z każdej strony. Podajemy każdy kawałek łososia z plasterkiem cytryny.



Krok 3

Danie najlepiej smakuje podane na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.