Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
W garnku rozpuścić masło. Podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodać szpinak. Mieszając smażyć przez około 2 minuty, doprawić gałką. Smażyć do momentu odparowania wody. Dodać śmietanę, sól i pieprz, smażyć kolejne 3 minuty.
Piekarnik nagrzać do 180°C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyciągnąć ciasto, na brzegu ciasta wyłożyć pas szpinaku i na nim ułożyć rybę, doprawić solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Zawinąć ciasto w szczelny rulon i ułożyć na papierze do pieczenia.
Ciasto z wierzchu można posmarować rozrobionym jajkiem. Zapiekać około 25 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz