Lukier do pierniczków bez białek

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g cukru pudru
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki soku z cytryny (świeżo wyciśniętego)
  • opcjonalnie odrobina rumu lub olejku waniliowego

Przygotowanie

Przygotowanie

Sok z cytryny wymieszaj z wodą i 300 g cukru pudru. Dokładnie połącz wszystkie składniki, mieszaj tak długo aż uzyskasz jednolitą masę. Możesz dodatkowo dodać kilka kropli olejku zapachowego lub rumu.
Jeśli lukier będzie zbyt rzadki, dodaj więcej cukru. Jeśli zbyt gęsty - dodaj sok z cytryny.
Lukier gotowy, możesz lukrować pierniczki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.