Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Imbir zetrzyj na tarce. Brokuła podziel na różyczki, a łodygi pokrój w kostkę. Kimchi drobno posiekaj. Dymkę pokrój drobno.
Włóż makaron do sitka i przelej wrzątkiem, aby go rozdzielić. Odcedź.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju sezamowego na dużej patelni. Usmaż cebulę i imbir przez 5 minut, aż lekko zmiękną. Dodaj brokuły, kimchi i rzodkiewki, smaż przez 5 minut. Dodaj odcedzony makaron, dymki i sos sojowy. Wymieszaj.
W międzyczasie, na małej patelni, rozgrzej pozostałą ½ łyżki oleju i usmaż jajka przez 3 minuty lub według uznania.
Makaron podawaj w miskach z jajkiem na wierzchu. Posyp sezamem i płatkami chili. Smacznego!
Dodaj komentarz