makaron po góralsku

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 200 g makaronu - najlepiej muszelki
  • 125 g tłustego twarogu (sera białego)
  • 20 g wędzonego boczku w kawałku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Boczek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni - aż się zezłoci.
W tym czasie gotujemy wodę w garnku, wrzucamy makaron, przyprawiamy solą i mieszamy. Gotujemy al dente.



Krok 2

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię boczkiem. Smażymy 2-3 minut cały czas mieszając, żeby połączył się z boczkiem.

Następnie na patelnię wkruszamy biały ser. Smażymy kolejne 2-3 minut (cały czas mieszając), aż ser zacznie się topić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.