Placuszki z mięsem i pieczarkami

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15-20 dag filetu z kurczaka
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 20-25 dag pieczarek
  • 3 duże jajka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka majonezu light
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka usiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • Sól, pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wbić całe jajka i roztrzepać widelcem. Następnie dodać pokrojone w kostkę mięso, posiekaną cebulę i pieczarki.





Krok 2

Dodać mąkę, majonez, przyprawę do kurczaka i posiekany szczypior. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.





Krok 3

Wszystko razem dokładnie wymieszać.





Krok 4

Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i rumienić z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki osączyć na papierowym ręczniku.





Wskazówki

Usmażone placuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.