Makaron w sosie z pieczonych papryk i suszonych pomidorów

Autor:

Perkalikowa

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu,
  • 3 czerwone papryki,
  • 100 g suszonych pomidorów w oliwie,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • świeża bazylia,
  • sól ,
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Upiecz papryki w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 20 minut, aż skórka się przypali. Następnie włóż je do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw na 10 minut. Obierz ze skórki.



Krok 2

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.



Krok 3

W blenderze zmiksuj pieczone papryki, suszone pomidory, czosnek, oregano i oliwę, aż uzyskasz gładki sos.



Krok 4

Odcedź makaron i wymieszaj z sosem. Dopraw solą i pieprzem.



Krok 5

Udekoruj listkami świeżej bazylii i podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.