Smaczne, pełne witamin danie wegetariańskie. Idealne na szybki obiad lub ciepłą kolację. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu.
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Wegetariańskie
Do średniej wielkości garnka wlewamy ok. 1 litr wody i solimy. W momencie wrzenia wrzucamy makaron, który gotujemy al. dente. Następnie makaron wyjmujemy i odcedzamy.
Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce. Następnie dusimy ją przez około 10 minut na patelni w delikatnie posolonej wodzie.
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy drobno posiekany czosnek i po chwili dodajemy odcedzoną i ugotowaną cukinię oraz natkę pietruszki. Całość starannie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron układamy na talerzu, który polewamy przygotowanym sosem, a następnie posypujemy danie startym parmezanem.
Dodaj komentarz