Makaron z łososiem w sosie śmietankowo - chrzanowym

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

3.75/5

Oceń przepis

Ocena

3.75/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
  • 150 g wędzonego łososia
  • 100 g serka topionego śmietankowego Mlekpol
  • 60 ml śmietanki Łaciata 30 %
  • 60 g mozzarelli Mlekpol
  • ⅓ szklanki pietruszki
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • Sól i pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić i przelać zimną wodą. Odstawić. Na patelni rozpuścić masło, dodać śmietankę, pokrojoną mozzarellę i serek śmietankowy, dokładnie rozprowadzić. Do sosu dołożyć chrzan, pół łyżeczki cukru, sól i pieprz.



Krok 2

Ściągnąć z ognia. Dodać pokrojonego w kostkę łososia i makaron, wymieszać. Nakładać na talerze i udekorować drobno pokrojoną pietruszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.