Makaron z papryką

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g makaronu świderki
  • 2 papryki czerwone
  • 4 cebule
  • 50 dag skrawków wędlin
  • Oliwa
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ szkl. bulionu
  • Sól
  • Pieprz
  • Maggi
  • Papryka słodka
  • Zioła prowansalskie
  • Czosnek

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać wodą, odsączyć.



Krok 2

Paprykę i cebulę oczyścić, obrać, opłukać, pokroić , poddusić na oliwie, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, papryką, dodać pokrojone skrawki wędlin, podsmażyć chwile i dodać koncentrat wymieszany w połowie szklanki bulionu i poddusić razem.



Krok 3

Wsypać makaron i wymieszać razem, przez chwile dusić razem, doprawić do smaku np. maggi i wyłączyć gaz.



Krok 4

Danie pozostawić pod przykryciem na 10 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.