Makaron z paprykowymi pulpetami wołowymi i pomidorami

Idealne połączenie makaronu i mięsa, które zadowoli i nasyci każdego. Delikatne pulpety, papryka, bazylia, mozzarella – moc smaków na jednym talerzu!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ żółtej papryki
  • 1 jajko
  • 2 pomidory
  • 10 listków bazylii
  • makaron penne
  • 4 łyżki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 100 g tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Wołowe mięso dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z jajkiem i papryką w proszku. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj. Z powstałej masy formuj kulki i obtocz je w mące.



Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim pulpeciki.



Krok 3

Ugotuj makaron penne tak, aby przygotowany był al dente.



Krok 4

Pomidory pokrój w półksiężyce. Na makaronie umieść pulpety, pomidory, listki bazylii oraz tartą mozzarellę. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.