Idealne połączenie makaronu i mięsa, które zadowoli i nasyci każdego. Delikatne pulpety, papryka, bazylia, mozzarella – moc smaków na jednym talerzu!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wołowe mięso dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z jajkiem i papryką w proszku. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Wszystko wymieszaj. Z powstałej masy formuj kulki i obtocz je w mące.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim pulpeciki.
Ugotuj makaron penne tak, aby przygotowany był al dente.
Pomidory pokrój w półksiężyce. Na makaronie umieść pulpety, pomidory, listki bazylii oraz tartą mozzarellę. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz