Makaron z paprykowymi pulpetami wołowymi i pomidorami

Idealne połączenie makaronu i mięsa, które zadowoli i nasyci każdego. Delikatne pulpety, papryka, bazylia, mozzarella – moc smaków na jednym talerzu!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 g mielonego mięsa wołowego
  • - ½ czerownej papryki
  • - ½ żółtej papryki
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • - 1 łyżeczka ostrej papryki
  • - 2 pomidory
  • - 10 listków bazylii
  • - makaron penne
  • - 4 łyżki mąki
  • - 2 łyżki oleju
  • - 8 kawałków mozzarelli

Przygotowanie

Krok 1

Wołowe mięso wieprzowe doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy z jajkiem i papryką w proszku. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Mieszamy. Formujemy kulki i obtaczamy je w mące.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim pulpeciki.



Krok 3

Gotujemy makaron penne tak, aby przygotowany był al dente.



Krok 4

Pomidory kroimy w półksiężyce. Na makaronie umieszczamy pulpety, pomidory, listki bazylii, mozarellę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.