Makaron z pieczarkami iełbasą i papryką

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • koło 200 g makaronu typu fale,
  • 1 żółta cebula,
  • 3 średnie czerwone papryki,
  • 1 pętelka kiełbasy ślaskiej dobrej jakosci,
  • około 5-6 sztuk średnich pieczarek,
  • tymianek,
  • bazylia,
  • sól ziołowa,
  • pieprz świeżo zmielony,
  • ,papryka słodka,
  • ,curry mielone,
  • czosnek granulowany,
  • oraz tłuszcz do smazenia,
  • a takze,
  • natka do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

1. Makaron fale gotujemy zgodnie ze wskazówką na opakowaniu,płuczemy,odcedzamy i odstawiamy. 2. Umyte i osuszone warzywa kroimy,papryki i cebulę w krążki a pieczarki w plasterki lub pólplasterki . Kiełbase kroimy w krązki . 3. Na małej patelni podsmazany kawałki kiełbasy z obu stron. Nastepnie przesmażamy pieczarki z cebulą,lekko solimy.Przesmażone przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym obniu az cebula zmieknie. Nastepnie dodajemy pokrojone papryki,przyprawy i zioła i wszystko mieszamy.Przykrywamy i znowu dusimy chwile. Odkrywamy,dodajemy podsmazona kiełbase i ugotowany makaron.Całość chwilkę podgrzewamy , mieszamy. Podajemy gorace. Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.