Makaron z warzywami i schabem

Autor:

Joanna Kryla

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g schabu bez kości
  • 250 g makaronu wstążki
  • 450 g mrożonych warzyw na patelnię włoskich
  • 6 połówek suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • Sól
  • Pieprz
  • Zioła prowansalskie
  • mielona słodka papryka

Przygotowanie

Krok 1

Schab pokroić w kosteczkę, posypać solą, pieprzem.





Krok 2

Suszone pomidory pokroić i podsmażyć na oliwie razem z mięsem. Kiedy mięso będzie podsmażone na złoto, zalać je szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. W międzyczasie ugotować al'dente makaron w posolonej wodzie.



Krok 3

Do miękkiego mięsa dodać mrożone warzywa i przyprawy, dusić, aż warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany gorący makaron i wszystko razem wymieszać. Podawać gorące.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.