Mielone z kolorowym nadzieniem

Autor:

Śnieżynka

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Nadzienie: Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany jarmuż, starty żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Z mięsa formować placuszki, nakładać porcje farszu i dokładnie zlepić formując okrągłe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Skłądniki:

  • 40 dag mięsa mielonego z łopatki
  • ½ bułki kajzerki
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka oliwy
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Farsz:

  • ½ średniej cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • ¼ papryki
  • 1 jajko na twardo
  • 3-4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
  • 3-4 liście jarmużu
  • 2-3 łyżki tartego żółtego sera
  • Pieprz
  • Sól
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć.



Krok 2

Cebule drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić.



Krok 3

Do mielonego mięsa dodać cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.



Farsz

Cebule posiekać i razem z pokrojoną w kostkę papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ugotowaną, osączoną ciecierzycę, pokrojone w kostkę jajko, blanszowany jarmuż, starty żółty ser. Doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym.




Z mięsa formować placuszki, nakładać porcje farszu i dokładnie zlepić formując okrągłe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.