makaronowe swiderki z cukinia i papryka w cuury

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • około 100g makaronu kukurydzianego świderki,
  • 1 bardzo mała cukinia,
  • 2 średnie zielone papryki,
  • kilka gałazek świeżej natki posiekanej,
  • łyżka masła,
  • sól morka,
  • curry,
  • pieprz,
  • oliwa do smażenia,
  • świeżo mielony pieprz,
  • szczypta chili,
  • świeża natka do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

1. Makaron kukurydziany gotujemy wg instrukcji w osolonej wodzie , odcedzamy. 2. Na patelni rozgrzewamy masło z łyżką oliwy. Dodajemy pokrojoną i oprószona szczypta chili cukinię i pokrojona w paski papryke zielona i posiekana natkę - smażymy przez kilka minut Po tym czasie dorzucamy makaron , chwile całośc smazymy ,mieszamy. Doprawiamy przyprawami , smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.