Smaczne danie obiadowe dla całej rodziny. Stek wieprzowy marynowany w soku z limonki, podany z pieczarkami. Proste i bardzo smaczne danie, które przypadnie do gustu każdemu.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Bez laktozy
Ścieramy skórkę z 1 limonki. Wyciskamy sok z obu limonek. Mieszamy oliwę, sok i skórkę z limonki i miód.
Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry, lekko je rozbijamy, a następnie nacieramy je marynatą i odstawiamy minimum na 3 godziny.
Smażymy na patelni z każdej strony do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodajemy w całości pieczarki i razem dusimy, aż pieczarki będą miękkie.
Mięso podajemy z pieczarkami - przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj komentarz