Pyszna zupa gołąbkowa to świetne danie, polecane na obiad dla całej rodziny. Warto zapamiętać ten przepis, gdyż zupa jest tania, prosta w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Seler
Do garnka nalewamy 2 l wody, dodajemy żeberka, liść laurowy i ziele angielskie i gotujemy przez ok. 1,5 godziny.
Obraną włoszczyznę kroimy drobno lub ścieramy na tarce. Kapustę kroimy w cienkie paski i razem z warzywami wrzucamy do garnka.
Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Cebulę razem z ryżem i pokrojonymi w kostkę pomidorami dodajemy do zupy, gotujemy przez 25 minut. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Zupę możemy podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj komentarz