Malinowe tagliatelle

Prosty w przygotowaniu deser. Ciekawe pomysł na podwieczorek z makaronem. Jeśli lubisz eksperymenty i ciekawe połączenia w kuchni, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 175 g makaronu tagliatelle
  • - 700 g malin + ok 100 g (do dekoracji)
  • - 2 łyżki cukru pudru
  • - 1 łyżka soku z cytryny
  • - ok 100 g borówek do dekoracji
  • - 3 łyżki likieru malinowego
  • - ok 1/3 łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w wodzie z solą. Następnie odcedzić i zostawić do ostudzenia.



Krok 2

Maliny zmiksować w małym garnku, dodać cukier puder i sok z cytryny. Garnek podgrzać i odstawić.



Krok 3

Makaron ułożyć na talerzu. Borówki i maliny do dekoracji umyć i osuszyć.



Krok 4

Likier malinowy dodać do sosu. Sosem polać makaron, następnie posypać owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.