Danie tzw. potrawy z jednego garnka - samo jest pełnym obiadem lub ciepłą kolacją. Bardzo pożywne i zdrowe. Polecane osobom ze skłonnością do anemii. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy " B".
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na smalcu. Dodajemy pokrojone podroby (najdrobniej kroimy żołądki drobiowe). Razem wszystko podsmażamy, aż do zrumienienia się mięsa.
Do potrawy dosypujemy ryż i podlewamy wodą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Pod koniec gotowania odparowujemy wodę.
Po ugotowaniu danie wyjmujemy na półmisek i posypujemy startym parmezanem.
Dodaj komentarz