Pilaw z podróbek drobiowych

Danie tzw. potrawy z jednego garnka - samo jest pełnym obiadem lub ciepłą kolacją. Bardzo pożywne i zdrowe. Polecane osobom ze skłonnością do anemii. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy " B".

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1/2 kg podróbek drobiowych (mieszanka serduszek, wątróbki i żołądków)
  • - 3 cebule
  • - 40 g smalcu
  • - 1/2 kg ryżu
  • - 300 g sera parmezanu

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na smalcu. Dodajemy pokrojone podroby (najdrobniej kroimy żołądki drobiowe). Razem wszystko podsmażamy, aż do zrumienienia się mięsa.



Krok 2

Do potrawy dosypujemy ryż i podlewamy wodą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Pod koniec gotowania odparowujemy wodę.



Krok 3

Po ugotowaniu danie wyjmujemy na półmisek i posypujemy startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.