Marchewka z ciecierzycą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag ciecierzycy
  • 15-20 dag marchewki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Sól
  • Sos sojowy
  • Sok z cytryny
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Ciecierzycę zamoczyć przynajmniej na 12 godzin. Następnie ugotować w świeżej wodzie, osączyć.



Krok 2

Marchew obrać i pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać szklankę wody i ugotować. Pod koniec dodać masło, odrobinę soli, wsypać ciecierzycę. Mąkę wymieszać w kilku łyżkach zimnej wody, połączyć z marchewką, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny i sosem sojowym, podawać na ciepło.



Wskazówki

Do sałatki można wykorzystać ciecierzycę z puszki.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.