Marchewka z kukurydzą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg marchewki
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ⅔ szkl. kukurydzy konserwowej
  • Sól
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać, pokroić w półkrążki. Wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, wsypać odrobinę soli i ugotować.



Krok 2

Masło rozgrzać, wymieszać z mąką, lekko podsmażyć, wsypać ugotowaną marchewkę i osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, podawać na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.