Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Jajka ubić z solą, wlać wodę, mleko, sok pomidorowy, olej, dodać purée z marchewki i mąkę.
Wszystko razem dokładnie zmiksować, odłożyć na pół godziny.
Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić.
Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser. Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować farszem.
Zwinąć w ruloniki, obtoczyć w bułce tartej i ze wszystkich stron lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.
Dodaj komentarz