Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 200 ml mleka Łaciate
  • 150 ml wody
  • 50 ml soku pomidorowego
  • 0,5 szkl. purée z marchewki
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju z rzepaku i lnu
  • 0,5 łyżeczki soli

Farsz:

  • 200 ml mleka Łaciate
  • 150 ml wody
  • 50 ml soku pomidorowego
  • 0,5 szkl. purée z marchewki
  • 2 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju z rzepaku i lnu
  • 0,5 łyżeczki soli

Dodatkowo:

  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ubić z solą, wlać wodę, mleko, sok pomidorowy, olej, dodać purée z marchewki i mąkę.





Krok 2

Wszystko razem dokładnie zmiksować, odłożyć na pół godziny.





Farsz

Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę, ostudzić.





Krok 4

Do miski włożyć przeciśnięte przez praskę ziemniaki i ser. Dodać startą na tarce o dużych otworach marchewkę, podsmażoną cebulę i majeranek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Krok 5

Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki, posmarować farszem.





Krok 6

Zwinąć w ruloniki, obtoczyć w bułce tartej i ze wszystkich stron lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.