Owduch, azerbejdżański chłodnik

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 ml jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 100 ml wody
  • 0,5 ogórka
  • 1 pęczek cebuli
  • 1 garść suszonej pietruszki
  • 1 garść koperku
  • 1 garść liści bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Wymieszać wodę z jogurtem. Obranego ogórka posiekać w kostkę i wrzucić do miski z jogurtem i wodą. Cebulę posiekać, część szczypiorku zostawić do dekoracji, a resztę dodać do miski z jogurtem, wodą i ogórkiem. Posiekać zioła, wycisnąć czosnek i dodać do miski, przyprawić solą i pieprzem, całość wymieszać. W upalne dni podawać schłodzone.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.