Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 l bulionu wołowego
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g czerwonej fasoli
  • 400 g ugotowanej kukurydzy
  • 1 łyżka śmietany Łaciatej 18%
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki kuminu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Przygotowanie:

Pokrój cebulkę w drobną kostkę i zeszklij ją na rozgrzanym oleju. Posiekaj papryczkę chilli i dodaj ją do cebuli. Następnie dodaj sprasowane ząbki czosnku. Do całości dodaj mięso mielone i smaż całość dalej, aż do przysmażenia mięsa. Dodaj pomidory z puszki, przyprawy, fasolkę i kukurydzę. Całość zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu przez 7-10 minut. Zupę udekoruj kleksem śmietany i natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.