Mielone z warzywami i fasolą

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 jajko
  • 1 mała zielona cukinia
  • 1 średni por
  • 1 mała marchewka
  • ⅔ szkl. fasolki białej ugotowanej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sos sojowy do smaku
  • Płatki kukurydziane
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.





Krok 2

Mielone mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą cukinię.





Krok 3

Do mięsa z cukinią dodać startą na tarce marchewkę, pokrojony w pół krążki por, jajko, fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.





Krok 4

Z masy formować kotleciki i obtaczać w płatkach kukurydzianych.





Krok 5

Smażyć na rumiano z obu stron na patelni z rozgrzanym olejem





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.