Sałatka z czerwonych buraków

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg buraków czerwonych
  • 2 jabłka winne
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka konfitury żurawinowej
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Buraki dokładnie umyć ugotować lub włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec, ostudzić, obrać.



Krok 2

Obrane jabłka i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny.



Krok 3

Majonez wymieszać z dżemem żurawinowym. Połączyć z burakami, doprawić do smaku solą i cukrem, dokładnie wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.