Mięsne żeberka słodko-kwaśne

Autor:

Joanna Kryla

Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek trójkątów

Marynata:

  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.



Krok 2

Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180°C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.