Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.
Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180°C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą.
Dodaj komentarz