Pyszny schabowy podany w niecodziennej formie - z sosem pomidorowym i brokułem. Ciekawa odmiana od tradycyjnego sposobu podania tej potrawy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Cebulkę obierz i pokrój w kostkę. Obsmaż na oleju, po czym dodaj przecier pomidorowy, ketchup i przyprawy. Duś jeszcze ok. 10 minut. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na parze.
Kotlety schabowe rozbij na bardzo cienkie płaty, które następnie przypraw solą, pieprzem i czosnkiem.
Kotlety obtocz w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym smalcu, aż do zarumienienia.
Kotlety podawaj z brokułem i sosem pomidorowym. Idealnie pasują także do ziemniaków lub Twojego innego, ulubionego dodatku do mięsa. Smacznego!
Dodaj komentarz