Mięso cielęce i czekolada to połączenie mniej znane, nie mniej jednak z pewnością godne uwagi. Charakterystyczny, delikatny smak i specyficzny, aromatyczny zapach na długo pozostaną w naszej pamięci.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Do miski dolewamy oliwę, rozdrobnioną tabliczkę czekolady, miód i posiekany drobno ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać marynatę.
Mięso cielęce dokładnie myjemy, po czym kroimy w średniej wielkości kawałki. Kawałki mięsa dodajemy do marynaty. Całość umieszczamy w lodówce na noc. Na następny dzień mięso z marynatą dodajemy do garnka.
Pomarańcze i gruszki obieramy ze skórki, kroimy w średniej wielkości kostkę i mieszamy z cielęciną, a następnie zalewamy naturalnym bulionem warzywnym. Całość dusimy pod przykryciem przez 1,5 godziny.
Przyozdabiamy przed podaniem ulubionymi warzywami.
Dodaj komentarz