Mięso zawijane z mozzarellą

Mięso zawijane z mozarellą to rewelacyjna, prosta w przygotowaniu propozycja na obiad lub przyjęcie w prostej i oryginalnej postaci.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • - 150 g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • - 1 łyżka posiekanego koperku
  • - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • - 1 jajko
  • - ½ szklanki bułki tartej
  • - 5 łyżek oleju do smażenia
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filety myjemy i osuszamy. Kroimy na pół, oprószamy solą i pieprzem. Ser kroimy na 4 plastry i układamy po jednym na każdym kawałku mięsa.



Krok 2

Posypujemy zieleniną i składamy na pół. Obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Spinamy wykałaczką i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.



Krok 3

Podajemy na ciepło np. z gotowanym kalafiorem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.