Maślane ciasteczka z migdałami sprawdzą się idealnie, kiedy szukasz pomysłu na szybki deser. Proste w przygotowaniu i tanie. Spróbuj koniecznie.
Danie: Podwieczorek
Osób: 25
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Orzechy
Z mąki, masła, cukru, cukru waniliowego, jajek, serka i proszku do pieczenia zagnieć ciasto.
Odłóż do lodówki na 15 minut.
Nastaw piekarnik na 190°C. Potem rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach 40x60 cm.
Posyp ciasto cynamonem i zawiń ciasto w rulon. Ostrym nożem potnij na plasterki.
Ułóż na blasze, obsmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem i posyp płatkami migdałowymi.
Piecz 30 minut.
Dodaj komentarz