Mini ciasteczka świąteczne

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 1 i 1/2 szk mąka
  • 1 szt jajko
  • 1/3 szk cukier puder
  • 2 łyżeczki cukier waniliowy
  • 120 g masło łaciate
  • 1 szczypta sól

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać do miski, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy, sól, jajko oraz posiekane masło. Zagnieść ciasto, owinąć folią i odstawić na 30 minut do lodówki.



Krok 2

Po tym czasie ciasto podsypać mąką i rozwałkować na grubość około 5 mm. Za pomocą stempelków wycinać ciastka. Piec 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.